emotionele intelligentie

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 12:59

Wat is dat emotionele intelligentie?

Emotionele intelligentie is hoe jij met emoties om kunt gaan. Hoe neem je waar in alle emoties die bij je binnekomen.

Gewone intellect is aangeboren, daar valt niet veel aan te "verbeteren'

Maar emotionele intelligentie is wat je kunt versterken. Emoties en energie werken nauw samen. Als je verkeerd met emoties omgaat verstoord het je energie wat leidt tot disbalans. Klachten kunnen hierdoor ontstaan. Om dit voor te zijn zul je in contact moeten komen met je voelen, je lichaam. Je bewust maken van je emoties en ze durven ervaren. En deze herkennen en er op een intelligente manier mee omgaan. Niet als een projectie of een irritatie die jezelf hebt vastgehouden maar neutraal te kunnen reageren.

Emoties zelf zijn niet destructief, het is enkel energie, emotie is neutraal. Heel de dag staat je energiesysteem aan. Waar je emotioneel op reageert. In de file, bij de kassa, je afspraak die te laat is, je kind wat volgens jou niet wenselijk reageert etc etc

Het "witnessen"dus het waarnemen van deze emoties is een goede oefening om te voelen wat er in je lichaam gebeurt en afspeelt. Vaak ontvlucht je negatieve emoties door er je aandacht aan te onttrekken en uit je lichaam te gaan. Niet voelen. Niet waarnemen. En als het niet gevoeld kan worden dan gaat het naar het hoofd, naar het denken. Je aandacht verleg je. Je mist dan een grote stap. De aandacht voor je lichaam die alle emoties waarneemt en opslaat.

Daarmee ontzeg je de toegang tot je eigen ziel. De ziel die vrij wil zijn, die los wil komen van alle opgelegde verwachtingen, patronen en vormen. Als je het niet in je lichaam bent sla je dus de waarnemen over en de weg naar vrijheid. Meditatie en bewust aanwezig zijn met energiestromen helpt je om in je lichaam aanwezig te zijn. Het leert je je gedachten gewoon te laten passeren en er geen hechting aan te geven. Ze lossen op als je ze niet voed. Je bent namelijk niet je gedachten. Je hebt ze. En daarin bepaal je dus zelf ook je vrijheid.

Emoties blijven aanwezig totdat je ze toelaat. Vertrouw dat je lichaam je nooit meer geeft dan dat je aan kunt, maar het is wel noodzakelijk om deze stap te zetten om je stroom vrij te maken. Eigenlijk hoef je alleen maar te voelen, te durven zijn met wat er is je aandacht naar je lichaam te brengen en de energie te laten gaan. Je lichaam wacht op jou om ervaren te worden en om zich vrij te mogen maken van alles wat zich heeft vast gezet. Je ziel wil vrij

Oefening : Ga zitten en probeer zo neutraal mogelijk vanuit het denken je lichaam te ervaren. Als er gedachtes komen laat ze gewoon passeren en breng opnieuw je aandacht terug naar je lichaam. wat neem je waar? Voel je warmte / kou/tintelingen of andere sensaties?

Sta open met een onderzoekende geest en werk samen met je lichaam die bevrijd wil worden.

Zodat jou ziel in volledigheid mag gaan schijnen 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.