Structuur

Gepubliceerd op 15 mei 2021 om 12:41

Het kan een houvast zijn als je een structuur voor jezelf bedenkt

Elke ochtend begin ik met Wim Hoff. Ik adem en train om in de weerstand te ontspannen. Op het begin was het lastig voor me omdat mijn adem heel lang inhouden me terug bracht naar vervelende gebeurtenissen. Maar ik besefte me dat die gebeurtenissen in het NU niet meer relevant zijn en dat ik opnieuw vertrouwen mocht vinden en de energie te laten gaan. Ik ben nu op het punt dat ik 2 min en 20 sec mijn adem kan inhouden. Ik doe dit op nuchtere maag en daarna  doe ik yoga oefeningen en ga op mijn hoofd staan. Ik douche koud af en drink minstens twee liter water per dag. Ook mediteer ik elke dag en werk met affirmaties en energiestromen. Ik zal er later allemaal de voordelen van vertellen. En er tips over geven.

Deze structuur helpt me het te DOEN, want daar zit vaak het probleem. We doen het niet. Of stellen het uit. En psychologisch overzien we ook niet de gevolgen over langere termijn. 

Uitstelgedrag en het valt nu toch allemaal wel mee. De ja maars en  ik begin morgen wel. Maar ik zeg je van uitstel komt afstel en je zult zelf de discipline moeten opbrengen hiermee aan het werk te gaan. Je zult merken als je eenmaal door de weerstand heen bent het elke dag weer cadeautjes zijn het aan jezelf te geven. Want je krijgt er energie van en je gaat stromen en brengt levensgeluk en energie.

Dus je bent je eigen kapitein. En baas over je eigen lichaam. 

Opdracht : maak eens een lijstje waar jij aan zou willen werken elke dag en probeer dit vol te houden.

Ik wens je heel veel succes 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
3 jaar geleden

Hey Smir, dit is leuk!! Vanochtend zonder dit van tevoren te hebben gelezen dit bedacht..ik heb best veel rituelen en voel dat ik dit vooral in de vakanties altijd consequent toepas..nu een manier gaan vinden hoe dit in het “werkleven” toe te passen. Daarom een lijstje..terwijl ik juist zo aan het oefenen ben zonder lijstjes te werken..😉love you! ❤️❤️❤️Mooie cadeautjes geef je weg! 😘

Nathalie
3 jaar geleden

Heeeeii Mirjam, jaaaa deze is fantastisch. 😍 Ook ik zat hier vanmorgen aan te denken, hoe ik al m’n rituelen de dag in krijg. Typisch! Vooral nu ik heb mogen ontdekken welke “werkdagen en tijden” er het beste bij me passen. En waar ik me lekker bij voel! Ik start in het begin van de week met mediteren en yogaoefeningen in de ochtend, maar later in de week gaan die smiddags vanwege de ochtenddiensten. Lekker badderen als ik thuiskom, helemaal zen worden met alle oefeningen en de ontspannende muziek, en tegelijkertijd een sterker lichaam krijgen. 🍀 De dagelijkse wandelingen in de natuur samen met Dino mogen ook zeer zeker niet ontbreken. Genieten van alles wat er is. 🐕 🌳 En natuurlijk even een momentje vinden om jou stukje te lezen.. 😉😊

En trouwens: de Sirsasana lukt al ongeveer 1:45 minuut.. 💝🥰

Byeeeebyeeee, en echt leuk al deze positieve berichtjes. Goed bezig! 🤩❤️