Onderscheidingsvermogen

Gepubliceerd op 20 mei 2021 om 12:08

Een beweging maken naar een nieuwe manier van leven vraagt een ander denken en een hoger  bewustzijn / omdenken en intuïtie laten spreken

Overtuigingen, gedragspatronen, doelstellingen en prioriteiten anders benaderen. Werken naar een nieuw niveau van onderscheiden.

Onderscheidingsvermogen is niets meer dan het vermogen om onderscheid te maken wat nu echt belangrijk is. En daar dan ook de besluiten in te nemen. We hebben daar vertrouwen voor nodig, in het groter geheel, het goddelijke in onszelf en de liefde, de energie die ons bewustzijn verruimt. Het bewustzijn kunnen verruimen heeft met verschillende lagen te maken. Hoe kijk je, wat is je perceptie, hoe ben je verbonden met je intuïtie kun je besluitvorming maken en uiteindelijk tot actie komen. Steeds komen we terug op het doen. Het komt niet aangewaaid en het is een proces wat niet direct resultaat laat zien. Maar door er bewust mee bezig te gaan en daarin te kiezen zal het je zoveel gaan geven. Leren jou beslissingen vanuit je hart te nemen, gebaseerd op jou waarnemen. Je zult hierin terug moeten naar jezelf, niet wat wenselijk is of wat er van je verwacht word. Maar in stilte luisteren waar jou eerlijke beweging zit en daar naar handelen. Leren luisteren naar onszelf is zo belangrijk. De intuïtie laten spreken. Voelen van binnen wat er gebeurt, in contact staan met je lichaam en daar te blijven in aandacht. Vanuit je innerlijk weten actie ondernemen en durven te staan. Omdat het waarheid is. En in de waarheid zit liefde. Besluit nemen om het te leven. Angst brengt je niets dan verder afwijken van waar je wilt zijn. En als je dan je besluit hebt gemaakt het om te zetten naar actie. Daar vervallen we gauw omdat je je wil moet aanspreken, het vraagt doorzettingsvermogen en discipline. De weerstand hierin los te laten is zo belangrijk. Vaardigheden eigen maken is een levenslange weg, een dankbare weg omdat het ongekende werelden opent en je steeds vrijer word in wie jij zelf bent en niet wat er van je verwacht of verlangd word of jij van een ander. 

 

Oefening; Herinner jezelf er steeds aan dat JIJ jou pad kiest, dat de lessen die geleerd mogen worden in verantwoording en liefde gedragen worden en blijf je eigen overtuiging trouw. 

Affirmaties die je kunt herhalen om je bewustzijn hierin te ondersteunen:

Ik voltooi nu al mijn werkzaamheden met gemak en overtuiging.

Ik laat mijn weerstand los en ben met wat er is.

Mediteer elke dag : het leert je uit je hoofd te zakken en je lichaam te gaan voelen zodat deze blokkades kan opruimen, energie kan vrijmaken en kan gaan stromen.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.