klanken

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 11:30

De klank als heling

Vanmorgen na mijn dagelijkse routine van Wim hof ademhalingstechniek, oefeningen en op mijn hoofd staan zijn Joes en ik gaan zitten. Als een soort meditatie zijn we klanken gaan zingen. Als je er vanuit gaat dat we energie zijn en niets meer en dat deze je vraagt vrij te mogen komen dan kun je dat op heel veel verschillende manieren doen.

Klank werkt voor mij heel helend. Ik voel de trilling van de klank in mijn eigen klankkast resoneren en zet de energie daarmee in beweging. Het is prachtig om daar mee te spelen. En daarin te ontspannen. Vaak durven we al niet geluid te maken, of zetten we er een perfectie op. Of dat het niet vals mag zijn. Of dat het lelijk is. Of zonder het ooit gedaan te hebben de overtuiging te hebben "dit is niets voor mij "

Maar als je al deze overtuigingen nu eens laat gaan en gewoon eens gaat spelen met klank. Zonder dat het goed of fout is maar de ervaring jezelf geven. En te voelen hoe die in je lichaam resoneert. Het maakt zoveel los. Het zet de energie op gang, het geeft ruimte in je borstkas, het opent en laat je voelen. Weg uit je hoofd en de energie de vrijheid geven te dansen. Probeer het maar eens. Ik wens je mooie klanken toe 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.