het vuur ontwaken

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 11:29

Waar gaat jou vuur aan ?

Gisteren zaten we aan het vuur. Ik vind het altijd magisch om te zien hoe vuur zich een weg danst. De warmte die het bied, de passie die het laat voelen, de drive waarmee de kracht zich naar buiten manifesteert.

Vuur is je innerlijke drive, maar ook je boosheid, je hartstocht, je compassie, je levenskracht, je betrokkenheid, je grenzen die je stellen mag.

Je hoeft je niet met alles te verbinden wat niet oke voelt, je bent niet verantwoordelijk voor iemand anders zijn geluk. Ze mogen dit in zichzelf versterken, als een individu die op zichzelf staat, die onafhankelijk in zijn eigen kracht zijn vuur kan aanspreken. Die zichzelf blijft uitdagen naar mogelijkheden, bewustzijn vergroten en zijn eigen verlangen kan aanspreken. Het is liefdevoller een ander aan te spreken op zijn kracht dan de verantwoordelijkheid over te nemen en het op te lossen. Daarmee ontneem je de ander zijn vermogen weer te ontdekken en te versterken. Het is vaak een makkelijkere weg om het maar even voor die ander op te lossen dan te zeggen ik geef jou je verantwoordelijkheid terug. Daar kan een gevoel van schuld in komen, of dat je bang bent afgewezen te worden. Of dat je overtuigd bent dat je dat moet doen want dat is liefde. Of dat je onbewust je aandacht naar een ander legt om bij jezelf vandaan te blijven. Dan neem je eigenlijk net zo weinig verantwoording voor je eigen stukken. Voor jezelf moet je dus ook vaak een hoop overwinnen om daarin bij jezelf te blijven en niet de redder te zijn. Of de vluchter van je eigen stukken. Herken je dit in jezelf ? Het is heel fijn hier bewust van te worden want het scheelt je enorm veel energie die je aan jezelf kunt geven. Hoe mooi zou het zijn als een ieder dat gewoon deed? Verantwoording bij jezelf te houden, en je eigen vuur aan te spreken ? Uit te blijven dagen waar je passie en drive ligt ? Je boosheid en frustraties te releasen ? Laat dit maar eens even vallen. Voel eens waar jij je verantwoordelijk voor voelt en wat je misschien terug kunt leggen. Het zou je heel veel ruimte geven en je eigen kracht versterken. Want waar gaat jou vuur aan ?Waar begint het vuur in jou te dansen?

Fijn om dat aandacht te geven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.