stress meting

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 15:49

Hoe ga je met stress om, of met situaties die anders lopen dan verwacht.

Onverwachte gebeurtenissen kunnen best een effect teweeg brengen. Een te snelle verandering of dat je aangesproken word op je veerkacht. Op je creatief vermogen dat het net even anders loopt en dat het echt wel op te lossen is. Want het zijn vaak geen problemen waar we tegenaan lopen maar ongemak. En van ongemak moeten we vooral geen problemen maken.

Vandaag was een mooi voorbeeld. Ik maakte de keuze om eerst te gaan hardlopen in het bos. Om de hitte iets voor te zijn en nam mezelf voor daarna direct te gaan schrijven. Het voelt fijn als er iets staat voor de mensen die het volgen. Maar onze gasplaat was dus danig kapot dat we een andere moesten kopen. Wij kopen als het even kan niet nieuw maar tweedehands en vonden al snel een super mooie om de hoek van waar we wonen. We konden hem direct ophalen. Wij gedaan, bleek thuis dat we een propaan gasplaat hadden in plaats van aardgas en deze dus niet aangesloten kan worden op het gascircuit in deze vorm. 

Nooit geweten van de verschillende gasplaten. Hmmm die paste dus niet. terug naar onze verkoper was ook geen optie. Man was erg stug en vooral niet toegankelijk voor onderhandelen. Oke, wat nu, flexibel denken en mogelijkheden aanspreken. Een buiten kookstel maken met een gasfles ? Ja super gezellig maar binnen koken ook wel fijn. Een gasfles aansluiten binnen dan? Pffff duur, om zo'n fles aan te schaffen. dat gaat nu niet. Hmmmm valt hij niet om te bouwen ? Internet afgezocht en inderdaad we kunnen nieuwe sproeiers plaatsen en van propaan naar aardgas ombouwen. Noooooit geweten dat zo iets bestaat. Sproeiers bestelt en afwachten maar. We maken de komende dagen wel ovengerechten of buiten op het vuur. 

Nou had zo'n situatie in allerlei gradaties voorbij kunnen komen. Hoe je het beleeft en waar je je energie aan geeft. Boos worden op de verkoper omdat hij info had achtergelaten, jezelf je impulsiviteit verwijten, gaan fitten op de ander. Je reactie geeft vaak weer hoe je met stress op kan gaan. Maar ook hoe je het weer naar buiten projecteert. Als je werkelijk met energie leert werken en je eigen interne onrust kunt oplossen dan worden stress momenten mooie leerpunten. dat ervaar ik. Zijn met wat er is en gewoon aanpakken en oplossen. Het zet je creativiteit open en er ontstaan wonderlijke oplossingen die je nooit eerder had bedacht of mee bezig hoefde te zijn

Herken jij wanneer stress zich bij jou aanklopt ? En in hoe verre kun je daarmee zijn. Probeer er gewoon eens door heen te ademen eerst, ga niet als een dolle ventileren maar haal even diep adem, release de eerste spanning bij jezelf en niet bij een ander en kijk opnieuw wat je kunt doen. Mooie oefening en checkpoint wat er intern bij je gebeurt en wat je kunt incasseren.... en zoek eens naar een creatieve oplossing. Door er anders tegenaan te kijken en jezelf vragen te stellen wat er nog meer mogelijk zou kunnen zijn. 

Wens je mooie stress leermomenten toe

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.