Discipline? Het helpt je

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 13:08

Bewust wording begint daar dat je in contact staat met wat er is.

Als je blijft rennen, je vult met externe input, social media, verhalen over andere, en daar dus je aandacht en focus naar brengt zul je niet in contact komen met jou eigen beleven

Klinkt toch logisch? Dat als je veel van je tijd bezig bent buiten je om dat je eigenlijk niet waarneemt wat er binnen in je gebeurt ? En dat je daardoor dus gauw over je grenzen gaat, of dat er van alles is opgebouwd aan spanning die zich op andere manieren uit. Maar dat je ook vooral niet uitkomt bij je eigen stilte, je eigen kracht, je eigen waarheid.

Je zult daar dus verantwoording voor moeten dragen. Wat mij heel erg heeft geholpen is pilaren te bouwen voor mezelf. Mezelf af te vragen waar mijn doel ligt. Door een doel vast te nemen kun je eraan gaan werken. En als je deze gaat integreren in je dag word het uiteindelijk een gewoonte. Een nieuwe gewoonte aanleren duurt 3 maanden, dan kost het je niets meer maar is het onderdeel geworden van je "systeem" zoals je ook je tanden poetst.

Het vraagt dus discipline om deze verandering door te voeren. Begin met kleine stapjes, stel voor jezelf een doel en zet die in de dag. Neem de discipine hem elke dag te doen, ook als is het maar een minuut dat je ermee bezig bent. Ga voor jezelf na waar je je op wil richten. Op meer vrije tijd ? Op meer zelfontwikkeling ? Op je voeding ? Op elke dag mediteren ? Pak er eentje en ga ermee aan de slag. Elke dag, zodat het niet afhankelijk word van je gemoedstoestand. de weerstand neerleggen. Zet een pilaar neer in dat doel bijvoorbeeld als je meer vrije tijd wilt dat je je telefoon of social media vermindert, als je wilt stoppen met roken dat je elke dag een sigaret minder rookt, dat als je meer wilt bewegen je begint met iets van beweging in te zetten etc

 Je zult zien doordat je de discipline voorop zet, dat de doel steeds duidelijker en bewuster word , dat het een gewoonte word en je gedrag dus veranderd is. Je bent uit de andere gewoonte gestapt, hebt jezelf nieuwe tools aangeleerd die je ondersteunen je doel te bereiken en te versterken en het spreekt je kracht aan en het geeft je een waanzinnig fijn gevoel omdat het jou die vrijheid of dat gevoel geeft die je eigen hebt gemaakt. Ik zou je 1 persoonlijke tip mee willen geven om mee te nemen in je dag. Mediteer !!!!!!!  Ben  bewust met je adem bezig. Het zou een vaardigheid moeten zijn die we als kind zouden moeten blijven bekrachtigen. een schooldag ermee te beginnen. ( over het schoolsysteem begin ik maar niet want daar geloof ik al helemaal niet in haha ) Je adem is leven, de diepte van je adem geeft de levenskracht weer, je doorademen vertelt je hoe diep jij het leven kunt inademen, en je uitademen hoe je los laat. Mocht je echt je willen verdiepen in adem technieken dan heb ik daar heel veel info over en suggesties om mee te werken. Er is ook heel veel vrij te vinden op Youtube. Als je persoonlijke begeleiding hierin wenselijk vind, dan ben ik daarin bereikbaar. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.